image-133927-348389b7b4a44522bcf39bba1fb9a49a.jpg
DIRECT EN EXECUTIVE SEARCH

Direct en executive search is een heel gespecialiseerde activiteit waarvoor een grondige ervaring en een diepgaande kennis van de markt, de technieken en de ethiek vereist is.

Deze combinatie van ervaring en kennis maakt Aliqua Services zo uniek. We hebben meer dan 20 jaar ervaring als researcher en consultant in verschillende wervings- en selectiekantoren en uiteenlopende sectoren, waardoor we precies weten wat u nodig heeft om de volgende stappen te kunnen zetten. Zo kunnen we u de juiste ondersteuning geven zonder uw proces te verstoren.
Direct Search
Direct Search
Wij ondersteunen u in alle stappen van het proces.
We weten niet alleen hoe we de markt in kaart moeten brengen en uw potentiële kandidaten moeten vinden, maar we hebben ook de nodige ervaring om kandidaten telefonisch te screenen.

Het spreekt voor zich dat het internet tegenwoordig een belangrijke rol speelt bij het vinden van de juiste kandidaten, maar niet zonder de informatie te double checken en verder aan te vullen met andere technieken.

IDENTIFICATIE

Als u een search wilt opstarten, moet u de juiste kandidaten zien te vinden op de markt. Op basis van een gerichte bedrijvenlijst identificeren wij de juiste profielen voor uw vacature.

Het spreekt voor zich dat deze zoektocht voorafgegaan wordt door een grondige briefing van alle vereisten voor het project: de functie, de plaats in de organisatie, de opleiding, de moedertaal, internationale ervaring of alle andere informatie die ons kan helpen om de juiste mensen te vinden.

We rapporteren dagelijks, zodat u kunt bijsturen waar nodig.

INTERNET SEARCH

Het internet speelt een steeds grotere rol in alles wat we doen. Sociale netwerken, bedrijfswebsites, deelnemers aan allerhande professionele of privé activiteiten, enz. geven een schat aan informatie, vooral voor direct en executive search.

Maar het vraagt tijd en ervaring om het internet af te zoeken en de juiste informatie op te sporen zonder te verdwalen in de informatiejungle. En dan zijn er de lijsten van sociale netwerksites: hier vindt u een naam en een werkgever, maar meestal geen contactgegevens en geen enkele garantie dat de gegevens nog kloppen.

Aliqua helpt u om uit al deze informatie datgene te filteren wat u nodig heeft.

TELEFONISCHE SCREENING

Als uw klant u een direct search opdracht toevertrouwt, verwacht hij vaak dat u de hele markt screent en zo veel mogelijk potentiële kandidaten contacteert, zodat hij zeker weet dat hij de juiste kandidaat kan kiezen voor zijn vacature.

Dat vraagt heel veel tijd - maar wij kunnen u helpen. Aliqua Services heeft in totaal meer dan 20 jaar ervaring in direct en executive search in verschillende sectoren. Wij kunnen dan ook een eerste telefonische screening doen van uw kandidaten. U krijgt alle informatie van de gesprekken: CV gegevens, de te ondernemen actie, de reden waarom er geen interesse is...

Deze rapportering is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen Aliqua Services en uw organisatie, zodat u zeker alle informatie krijgt die u nodig hebt om een succes van uw project te maken en u vlot kunt rapporteren aan uw klant.